Expositie Torenhoog 2017

 
Ook in 2017 weer Kunst op de Toren. Acht kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema ‘Torenhoog’.

Jesse Vas, eerstejaars student aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en met zijn 17 jaar de jongste deelnemer zoekt het hoog in de lucht. Al vliegend komt de torenvalk naar beneden in een zee van spiegelende kleurrijke reflecties.

Irma Rengur is schilder en keramiste. Haar geabstraheerde schilderwerken geven allerlei dimensies weer, diepte, hoogte, verrassing. Je blijft kijken en ziet een gang die verder gaat dan het visuele. Met reflecties, kleur, perspectief en geintegreerde collages gaat er een wereld voor je open.

Udo Prinsen is visual artist in de wereld van film, trailers en long exposure photography. Met behulp van een kastje met een klein gaatje, pin-hole techniek, wordt een lichtgevoelige plaat langere tijd belicht. Door verschillende lichtinvallen en intensiteiten die over elkaar worden opgenomen ontstaan verrassende en bijna magische opnames.

Rene Vas heeft zich laten inspireren door Middelburg, de toren van de abdij de Lange Jan rijst symbolisch achter zijn Indische grootmoeder uit. Groot en hoog is zijn ontzag voor haar om in het begin van de vorige eeuw als Indische vrouw van een Nederlander in Middelburg te belanden.

Catherine Pineau haar wortels liggen in Frankrijk. Het afgelopen jaar bracht zij een aantal weken in de Sahara door waar de bouwwerken van de mensen haar aanzette tot het vormen van torens met kleuren van zand, leem, lucht en zon. De mooiste glazuren bedekken haar keramische torens. Zandkastelen op het strand maken, de zee spoelt het bij de volgende vloed weer weg. Een bestaan van een paar uur.

Loes Peters maakte de eeuwig bestaande zandtoren met gotische en moorse invloeden, laat de zee maar komen …

Op hoge stalen poten staan de constructies met prachtige patinakleuren van Sophia de Vries hoog in de toren en vormen een stilleven die bij het water en torens lijkt te horen. Kijk, hier zit ik hoog en droog en kijk uit over het landschap.

Albinus is dichter en student liberal arts en science in Utrecht. Wat is er mooier dan je gedicht op de ramen van het lichthuis te zien met zon, duistere wolken, nevel en mist, cumulus en sterren als achtergrond.